Начин на приготвяне
Започнете с крема, в купа разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар. Добавете нишестето и 100 мл от прясното студено мляко и разбъркайте до гладка смес.
В тенджера поставете останалото мляко да заври, след като zагрее при непрекъснато бъркане, прибавете яйчената смес, варите до сгъстяване.
Сипете готовия крем в стъклена купа, завийте плътно крема със стреч фолио и оставете настрани за няколко часа да се охлади напълно.
В купа прибавете мекото масло нарязано на парчета и разбъркайте с миксера до гладка смес. Към него прибавете изстиналия крем на части при непрекъснато бъркане, до получаване на нежен и гладък крем.
Намажете поднос с 2-3 лъжици от крема, това се прави за да залепне първият ред бисквити. Редувайте ред бисквити, ред крем, а върху крема разпределете с лъжичка част от течния шоколад, до изчерпване на бисквитите, накрая завършвате с крем.
Оставете бисквитената торта за 3-4 часа да попие от крема.
Ако са ви останали бисквити, смелете няколко в блендер и поръсете тортата с тях отстрани а отгоре поръсете с какао на прах.
Коментари