Перфектния Лучник

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
408
73
40
2
30/06/2019
"Перфектният лучник е само на една рецепта разстояние от вас "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 231
  • Преглеждания за месеца708
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • За тестото
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 к.л.
  • вода - 200 мл
  • брашно - 700 г
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • яйца - 1
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • За плънката
  • лук - 5 - 6 големи глави кромид
  • кайма - 250 г
  • сол - щипка
  • захар - 1 к.л.
  • олио - няколко лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата със захарта. Оставя се за кратко да се активира.

Брашното се пресява, прави се кладенче, сипва се маята и останалите съставки за тестото. Замесва се тесто, покрива се с кърпа и се оставя да втаса.

През това време се приготвя плънката. Лукът се реже на филийки, слага се в тиган в нагорещеното олио, посолява се и се запържва. Добавя се захарта и се пържи до леко покафеняване.

Добавя се каймата, пържи се още малко, докато каймата стане на трохи. Отстранява се от огъня и се охлажда.

Тестото се дели на две равни части. Всяка се точи на кора, маже се с малко олио и се разпределя плънката.

Навива се на руло и се завива на охлюв в тава върху намаслена хартия за печене.

Лучникът се оставя за 10 минути и се пече на 180 градуса за 20-25 минути.

Това буквално е перфектният лучник!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар