Начин на приготвяне
Първо пригответе плънката. Нарежете лука на ситно и го задушете в няколко лъжици олио.
Като промени цвета си и поомекне, добавете настърганите картофи, натрошените сухи чушки и подправките. Задушава се до готовност. Оставете да се охлади.
Замесете тесто от изброените продукти. Оставете да втаса, докато удвои обема си. Разделете на две части, а едната - на още две малки.
Разточете голямата топка на кора и я поставете в намаслена тава (кората трябва да е по-голяма от тавата, в която ще се пече).
Разстелете половината от плънката. Отгоре покрийте с една разточена кора от малките топки. Изсипете и другата половина от плънката. Покрийте с последната разточена кора. Загърнете краищата, като притиснете хубаво.
Оставете да втаса за 30 минути. Намажете с разбито с малко прясно мляко яйце. Печете на 200 градуса за 35-40 минути.
Като се изпече, намажете лучника с масло и покрийте с кърпа.
Лучникът с точени кори е готов.
Коментари