Начин на приготвяне
Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 5-6 с.л. брашно. Оставете на топло да се активира маята.
В друг съд пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете в него втасалата мая и солта. Замесете средно меко тесто и го оставете да удвои обема си за 30-40 минути.
През това време си пригответе плънката. Изчистете и нарежете лука и гъбите. Задушете ги в малко олио.
Прибавете каймата и подправките и гответе на слаб котлон, докато се изпари всичката течност и остане само на мазнина.
Кашкавала нарежете на ленти.
Разделете тестото на три равни части. Всяка разточете, сложете от плънката и няколко ленти от кашкавала.
Навийте на руло и го поставете в центъра на подмазана тава. С другите две части направете същото, като ги навиете около първата.
Оставете да втаса отново за 20 минути.
Изпечете лучника в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.
Навитият лучник с кайма е готов.