Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Навит лучник с кайма

Навит лучник с кайма

Навит лучник с кайма
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Казват, че е най-вкусен топъл, направо от тавата - веднага се заемаме да проверим"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 700 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • мая - 1/2 кубче (21г)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • кайма - 600 г
  • пресен лук - 3 връзки
  • гъби - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 5-6 с.л. брашно. Оставете на топло да се активира маята.

В друг съд пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете в него втасалата мая и солта. Замесете средно меко тесто и го оставете да удвои обема си за 30-40 минути.

През това време си пригответе плънката. Изчистете и нарежете лука и гъбите. Задушете ги в малко олио.

Прибавете каймата и подправките и гответе на слаб котлон, докато се изпари всичката течност и остане само на мазнина.

Кашкавала нарежете на ленти.

Разделете тестото на три равни части. Всяка разточете, сложете от плънката и няколко ленти от кашкавала.

Навийте на руло и го поставете в центъра на подмазана тава. С другите две части направете същото, като ги навиете около първата.

Оставете да втаса отново за 20 минути.

Изпечете лучника в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.

Навитият лучник с кайма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: