Начин на приготвяне
Пресейте брашното с бакпулвера.
Отделно разбийте жълтъците с прясното мляко и смесете с брашното до гладка смес. По желание може да добавите и 2 с.л. захар.
Отделно разбийте белтъците отделно с щипка сол. След като се получи гъст сняг, внимателно ги съединете с жълтъчената смес.
Смесете яйчената смес с брашното и разбъркайте до хомогонна смес. Можете да разбъркате с миксер с накрайниците за тесто.
Загрейте леко намаслен незалепващ тиган на средна степен на котлона. Аз загрявам винаги на 6.
Сипвайте по една голяма лъжица или малък черпак от сместа и изпечете канадските палачинки от двете страни по стандартния начин като го обръщате с широка дървена шпатула. За да се обръщат по-лесно палачинките, не слагайте много от сместа.
Палачинките стават много пухкави и въздушни, поднесете ги с кленов сироп, сирене или сладко по избор.
Коментари