Начин на приготвяне
Нарежете картофите по дължина на 0.5/0.5 дебелина. Подсушете в кухненска хартия и сложете в купа, поръсете със зехтина, сол и пипер на вкус и размесете хубаво да се покрият.
Наредете на хартия за печене и печете по 10-12 мин от едната и от другата страна. Сложете в купа и покрийте с капак да поомекнат и да се запазят топли. (Можете да ги изпържите също, ако не ви пречи да са по мазнички).
Във тиган на средна температура сложете маслото. Когато се разтопи, добавете брашното и бъркайте, докато стане златисто. Добавете бульона (направете си домашен, кубчетата нямат нищо общо с бульон), солта, пипера и соса Уорчестър, усилете котлона и бъркайте, докато заври.
В купичка междувременно разбъркайте нишестето и водата, докато стане на каша. Добавете я на тънка струя към бульона и бъркайте енергично, за да не стане на бучки. Бъркайте така, докато се сгъсти сосът, горе-долу като гъста боза трябва да изглежда.
Сложете изварата на бучки (която най-накрая се появи и в нашите магазини) при печените или пържени картофи и залейте с горещия сос. Разбъркайте, докато се покрият добре.
Насладете се на Канадския Путин с хубава бира или червено вино.