Начин на приготвяне
Кренвиршите се обелват. Нарязват се на половина и всяка половина се разрязва на 4 равни части по дължина.
В малка купичка се отделя единият жълтък. В по-голяма купа се отделя белтъкът и се чуква другото яйце. Разбиват се.
Към яйцата се добавя сиренето, като се натрошава. Разбъркват се добре. Взимат се по една кора. В широката част се слага плънката - парче кренвирш и сирене.
Жълтъкът се разбива с 1 с.л. вода. С четка се намазват краищата на кората.
Първо се сгъва отстрани, за да се задържи плънката в баничките. Завиват се към тясната част.
След като всички банички са навити, се загрява мазнина.
Баничките се пържат до златисто. След като са готови, се изкарват върху кухненска хартия, за да се подсушат от мазнината.
Тези банички с турски кори са бърза и вкусна закуска.