Палачинки с кокосово брашно и кисело мляко

09/07/2019
"Делим живота си на две части - преди и след като опитахме за първи път тези разкошни палачинки "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 672
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 100 г
  • вода - до 150 мл в млякото
  • сол - 1 щипка
  • кокосово брашно - 5 с.л.
  • ленено брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио - за тигана
  • синьо сирене - или сладко, гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват две яйца с малко сол. Не е нужен миксер, разбивам с вилица.

В киселото мляко се добавя 3-4 с.л. вода и се разбърква, сместа да е около 150 мл.

Прибавя се кокосово брашно, разбърква се, после и брашното от смляно ленено семе.

Загрява се тиган, намазан с олио, и сипваме по 1 с.л. смес.

Печем на слаб огън - при мен на 4 степен, защото са нежни и бързо изгарят.

Внимателно се обръщат с решетка да се запекат и от другата страна.

Изваждаме в чиния, като след всяка палачинка тиганът се намазва с олио.

Приготвих ги малки, защото по-лесно се обръщат.

Сервираме палачинките с кокосово брашно със сладко или солено.

Аз предпочитам със синьо сирене.

Тези кокосови палачинки са чудесни за диета и с аромат на кокос.

Италиански тиган за палачинки 28см, лукс, дурал-21%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италиански тиган за палачинки 28см, лукс, дурал
66.00 лв.
52.00 лв.
Виж ››

Тиган за палачинки - голям и удобен за приготвяне на любимата закуска. С незалепващо покритие и дървена дръжка. Прекрасен подарък за дома!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Vlaykova Albena
Vlaykova Albena
23.07.2020 14:02
Изобщо не станаха ,разкъсаха се,трудно се пекат дори на ниска температура,вкусът не ми допадна изобщо,киселото мляко дава една киселина на палачинките и не си отива с аромата на кокоса...Изобщо раздробени ги полях със сусамов тахан и мед и така ще ги използвам като десерт..Тази рецепта не ми харесва!
0
0