Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка с извара, тиквички и джинджифил

Разядка с извара, тиквички и джинджифил

Разядка с извара, тиквички и джинджифил
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Така се разядохме с тази разядка, че не оставихме на вас да я опитате - бързо ще поправим грешката"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни
  • извара - 200 г
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • копър - 3 стръка
  • орехи - 1 с.л. смлени
  • джинджифил - 2 см пресен корен
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • магданоз - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити тиквички се нарязват на еднакви кубчета, заливат се със студена вода и варим 5-10 минути.

Отцеждаме добре от водата, като се притискат с лъжица, и сипваме в каната на блендер или чопър.

Прибавя се извара, нарязани скилидки чесън, копър, магданоз и обелен пресен коран от джинджифил.

Накрая добавяме 1 с.л. орехови ядки и лимонов сок. Блендира се разядката на два-три пъти за кратко, да се получи гладка смес.

Овкусява се със сол, оставяме да се охлади в хладилника и хапваме разядката с тиквички върху филия или като сос за месо и пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: