Начин на приготвяне
Първо си приготвяме блата, като разбием с миксер първо белтъците на двете яйца и 80 г захар. Разбиваме докато белтъците станат пухкави, след което добавяме двата жълтъка и доразбиваме.
Към брашното добавяме бакпулвера и добавяме и него към яйцата. Накрая слагаме какаото и разбиваме до получаването на хомогенна смес.
Печем върху хартия за печене в кръгла тавичка, може да я намазните леко. Печем за около 15- 20 минути, като проверяваме с клечка за зъби дали е готов блатът.
Когато е готов блатът го оставяме да изстине и си приготвяме крема. Първо разбиваме белия крем за сладкиши както е описано на опаковката, а именно - разбиваме с миксер за 5-6 минути, като сме добавили студеното кокосово мляко към прахообразната смес.
След като е готов кремът, в друга дълбока купа изсипваме заквасената сметана и пудрата захар и разбиваме с миксера. След това добавяме ванилиите и кокосовите стърготини. Разбиваме до хомогенна смес. Накрая добавяме разбитият бял крем за сладкиши и разбиваме отново.
След това си разтваряме желатина с вода в чашка и като набъбне го затопляме в микровълновата за около 5 секунди, след като се е разтворил желатина го добавяме към кокосовия крем. Махаме блата от хартията и го слагаме върху голям поднос за торта.
Слагаме ринг и изсипваме крема върху блата. Заглаждате и слагаме в хладилника за поне 2 часа. Накрая махаме ринга и украсяваме с настърган шоколад. Да ви е сладко!