Начин на приготвяне
Сварява се 1 л прясно мляко с 1 ч.ч. захар. Отделно се разбиват 4 бр. жълтъци с 3 с.л. брашно и 2 с.л. вода. Прибавят се към врящото мляко и ври 5 минути.
Предварително накисваме 3 с.л. желатин в 1/2 ч.ч. вода за около 10 минути да се образува каша и се прибавя към млякото, ври 1-2 минути.
Четирите белтъка се разбиват с 1 ч.ч. захар на сняг, прибавя се към снетата от огъня смес, разбърква се добре и прибавяме ванилията.
Сместа се разделя на 3 равни части, като едната се оцветява с какаото. В обилно намазана с олио тава изсипваме бялата част, а отгоре се реди ред бисквити, потопени в мляко, после кафявата смес, отново ред бисквити и накрая бялата.
Оставя се парфето в хладилник за 3 часа.
Коментари
Сместа се разделя на 3 равни части, като едната се оцветява с какаото.