Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зелева чорба»Зимна зелева чорба с месо

Зимна зелева чорба с месо

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2353k8231
Зимна зелева чорба с месо
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Поднасяме гореща зимната зелевата чорба с месо в глинен съд с греяна ракия и дебел комат селски хляб."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г шарено
  • кисело зеле - 1 бр.
  • праз - 1 стр. голям
  • зелев сок - 1 и 1/2 л
  • вода - 1 л
  • червен пипер - 1 с.л.
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - смлян
  • ориз - 40 г
  • сол - при необходимост
  • олио - или свинска мас
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За зимната зелева чорба с месо най-напред запържвам /кавардисвам/ ситно нарязаното месо в загрята мазнина, най-добре да е свинска мас.

Добавям нарязания праз и отново пържа. Време е за червения пипер и ситно нарязаното кисело зеле. Добавяме и водата.

Варим до сваряване на месота, като опитваме и пробваме (около 25-30 минути). Добавяме и почистения и измит ориз. Когато е сварено, е ред и на зелевия сок.

В края добавяме и подправките - черен и лют пипер, чубрицата. Препичаме на котлона чушките и люто чушле. Натрошаваме ги и ги прибавяме към зелевата чорба.

Поднасяме гореща супата със свинско в глинен съд /купа/ с греяна ракия и дебел комат селски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Звучи вкусно
22.01.2025 20:29
4
Анонимен
Анонимен
Ще я сготвя. Мисля , че ще бъде вкусна.
22.01.2025 15:43
4
Анонимен
Анонимен
Много е вкусна! Готвя я от години.
22.01.2025 20:51
4