Начин на приготвяне
Настържете зелето, бялата ряпа, сварените яйца и пащърнака на едро ренде. Зелето може и просто да се нареже на тънки ивици, всместо да се стърже - както ви е по-лесно. Добавете и пуешкото филе, нарязано на малки кубчета.
Посолете, сложете майонеза и черен пипер и разбъркайте.
Готовата салата гарнирайте с черни маслини и пресен домат и поднесете на момента, след като е приготвена, защото зеленчуците изпускат водичка, която ще втечни малко майонезата и след време салатата няма да има много добър вид.
Препоръчителна е за бърза консумация, особено в летните дни, когато ястията и салатите с майонеза не издържат повече от ден-два.
Изключително полезна и витаминозна салата благодарение на съдържащите се в нея пащърнак и бяла ряпа, от които може да си добавите и повече количество, за да се усещат повече.
За майонезата, тя може би не се вписва в графата за най-здравословните храни, просто защото е доста мазна, но пък аз си я приготвям вкъщи и става лека и прекрасна. Рецепти за домашна майонеза може да откриете тук в този сайт.
Успех и добър апетит!