Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Макаронена салата»Макаронена салата с майонеза и риба тон

Макаронена салата с майонеза и риба тон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Макаронена салата с майонеза и риба тон
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Паста, риба тон и нашите най-добри пожелания да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • паста - 150 г макарони, фусили или др.
  • риба тон - 100 г. от консерва
  • лук - 1 - 2 бр. шалот или друг сладък, салатен
  • маслини - около 10 бр. зелени
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • зехтин - за овлажняване на пастата
  • Майонеза
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • олио - 250 мл (може и зехтин)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата според указанията на производителя. Прехвърлете я в голяма цедка и облейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене.

Оставете да се отцеди, поръсете със зехтин и разбъркайте, така няма да слепне докато изстива.

Пригответе си домашна майонеза, като чукнете яйцето в дълбок и тесен съд. Сложете щипка сол, лимоновия сок и половината олио и позиционирайте пасатора на дъното на съда.

Включете и дръжте неподвижен докато отдолу побелее, тогава с едната ръка наливайте на тънка струйка останалото олио, а с другата ръка, с която държите пасатора, повдигайте бавно нагоре докато цялата смес побелее и стане гъста.

Сипете в купа изстиналите макарони, сложете сол на вкус, рибата тон, натрошена, майонезата, лука - накълцан, и лимоновия сок за допълнителна свежест и вкус.

По желание може да нарежете вътре и обезкостени зелени маслини.

Смесете всичко разбърквайки добре и поднесете веднага с украса от още маслини.

Добър апетит!

*Комбинацията от лук и риба тон с майонеза е класика и страхотно си отива. Ако не сте опитвали досега, направете го, чудесно е!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: