Начин на приготвяне
Сварете пастата според указанията на производителя. Прехвърлете я в голяма цедка и облейте със студена вода, за да спрете процеса на готвене.
Оставете да се отцеди, поръсете със зехтин и разбъркайте, така няма да слепне докато изстива.
Пригответе си домашна майонеза, като чукнете яйцето в дълбок и тесен съд. Сложете щипка сол, лимоновия сок и половината олио и позиционирайте пасатора на дъното на съда.
Включете и дръжте неподвижен докато отдолу побелее, тогава с едната ръка наливайте на тънка струйка останалото олио, а с другата ръка, с която държите пасатора, повдигайте бавно нагоре докато цялата смес побелее и стане гъста.
Сипете в купа изстиналите макарони, сложете сол на вкус, рибата тон, натрошена, майонезата, лука - накълцан, и лимоновия сок за допълнителна свежест и вкус.
По желание може да нарежете вътре и обезкостени зелени маслини.
Смесете всичко разбърквайки добре и поднесете веднага с украса от още маслини.
Добър апетит!
*Комбинацията от лук и риба тон с майонеза е класика и страхотно си отива. Ако не сте опитвали досега, направете го, чудесно е!