Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макаронена салата»Салата с макарони, риба тон и майонеза

Салата с макарони, риба тон и майонеза

Анелия ЦоневаАнелия Цонева
Готвач
924101491
Салата с макарони, риба тон и майонеза
Снимка: Анелия Цонева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Страхотна салата в два варианта, с която да замезите и вино ако пиете, и ракийка"

Необходими Продукти

  • макарони - 300 г
  • маслини - 10 черни солени
  • маслини - 10 зелени солени
  • маслини - 10 кафяви солени
  • грах - 2 - 3 шепи замразен
  • царевица - 2 - 3 шепи замразена
  • риба тон - 1 консерва в собствен сос
  • майонеза - 4 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • лимони - сокът от половин бр.
  • сол
  • черен пипер
  • копър - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода и преди да отцедите хвърлете в горещата вода замразените грах и царевица за 2 мин.

Изсипете макароните и замразените продукти в гевгир и залейте със студена вода, за да предотвратите преваряване. Оставете да се отцедят добре. Маслинките нарежете на кръгчета.

В удобна за разбъркване купа сложете отцедените продукти, добавете маслинките, рибата тон, солта, пипера, копъра и разбъркайте добре. Приберете в хладилника докато приготвите соса.

В подходящ съд смесете майонезата, киселото мляко и изстисканият лимонов сок. Разбъркайте енергично до получаване на хомогенна смес. Залейте охладената салата с дресинга и поръсете със ситно нарязаният копър.

Разбъркайте добре и оставете да престои в хладилника най-малко 2 часа. Поднася се студена. Ако предпочитате по-лек вариант на същата салата може да замените майонезата и киселото мляко със слънчогледово олио или зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Александър Христов
Александър Христов
Много оригинална!!Благодаря!
03.04.2017 17:05