Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Салата с риба тон, аншоа и майонеза

Салата с риба тон, аншоа и майонеза

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Салата с риба тон, аншоа и майонеза1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба тон - 1 консерва
  • аншоа - 3 - 4 бр. филета
  • маруля - 1 бр. зелена салата
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • майонеза - 2 с.л.
  • маслини - 6 - 7 бр.
  • лимонов сок
  • картофи - 1 бр. (сварени)
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелената салата се нарязва и се разстила на дъното на голяма плоска чиния.

В средата се поставя рибата и се залива със сместа, направена от майонезата, киселото мляко и ситно нарязаните маслини.

Най-отгоре се нареждат филенцата аншоа, а по края се поставя нарязания на филийки сварен картоф.

Сервирате с парченца домат и лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: