Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Пастички с кафе Еспресо

Пастички с кафе Еспресо

Пастички с кафе Еспресо
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 8
19/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Ето какво да поднесете с кафето, когато поканите приятели на гости"

Необходими Продукти

  • блат
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • кафе - 1 к.ч. Еспресо
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сода бикарбонат - 1 равна ч.л.
  • брашно - около 300 - 350 г
  • сироп
  • прясно мляко - 140 мл
  • крем 1
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 5 с.л.
  • нишесте - 1 пакет, банан
  • течна сметана - 200 мл
  • крем 2
  • прясно мляко - 200 мл
  • крем - 1 пакет, ванилия, без варене
  • сладкарска боя - червена, на върха на ножа
  • шоколадови дражета - 12 бр.
  • шоколад - за блата 2 с.л. настърган
  • за украса
  • шоколад - 50 г разстопен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На 18-ти юли имах рожден ден, приготвих тези пастички за всички вас, приятели!

В купа се разбиват яйцата със захарта, разбиват се с миксер. Добавят се топло кафе, олио и прясно мляко с ванилия. Разбъркват се и добавяме пресято брашно с бакпулвер и сода за хляб.

Разбърква се на кексова смес и сипваме в правоъгълна тава върху хартия за печене. Печем блата в загрята фурна на 170 градуса до суха клечка. Първите 20 минути не се отваря вратата на фурната.

Изважда се върху решетка да се охлади и с нож се подравнява като купешки блат за пастички. С къдрав нож се срязва на две части. Поставя се долната част от блата в голям поднос и с четка се сиропира с половината подсладено прясно мляко.

В тенджерка се загрява 500 мл прясно мляко с захар. Нишестето се разбива с останалите 100 мл и сипваме в млякото. Разбърква се с тел на умерен огън, да не загори, и сваляме от котлона.

Добавя се 1 с.л. масло да се разтопи и прехвърляме в нова купа, отгоре с фолио да не хваща коричка. Оставям във фризера да се охлади по-бързо, като се наблюдава да не замръзне.

В нов съд се сипва 200 мл студено прясно мляко и се разбива с крем на прах ванилия, готов за 3-4 минути с миксер. Отделно се разбива и течна сметана и се разделя на две части.

В крем ванилия сипваме около 1/3 бита сметана, а в охладения бананов крем останалата част. Сладкарската боя на прах се сипва в супена лъжица прясно мляко и се разбърква да стане течна.

Сипва се във ваниловия крем, той е за украса. Намазва се долният блат с половината бананов крем, отгоре поръсваме настърган черен шоколад и захлупваме с втория сиропиран блат.

Само не прекалявайте със сиропа, да не стане на каша. Аз го поставих върху алуминиево фолио и след като го сиропирах с фолиото, го захлупих по-лесно. С останалия крем се измазва цялата торта и оставяме в хладилника за 30 минути.

Сипваме розовия крем в пош с накрайник и украсяваме стените на тортата. С нож се маркират пастички и се декорират с розов крем, шоколадово топче и разтопен шоколад с масло. Охлаждаме за 1 нощ в хладилника. На другия ден се нарязва на пастички, сочни и вкусни. Разкошен десерт за гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
изглеждат много вкусни, ще опитам при първа възможност
19.07.2019 16:50
1
Кристина Черникова
Кристина Черникова
Разкошни пастички!
19.07.2019 16:28