Начин на приготвяне
На 18-ти юли имах рожден ден, приготвих тези пастички за всички вас, приятели!
В купа се разбиват яйцата със захарта, разбиват се с миксер. Добавят се топло кафе, олио и прясно мляко с ванилия. Разбъркват се и добавяме пресято брашно с бакпулвер и сода за хляб.
Разбърква се на кексова смес и сипваме в правоъгълна тава върху хартия за печене. Печем блата в загрята фурна на 170 градуса до суха клечка. Първите 20 минути не се отваря вратата на фурната.
Изважда се върху решетка да се охлади и с нож се подравнява като купешки блат за пастички. С къдрав нож се срязва на две части. Поставя се долната част от блата в голям поднос и с четка се сиропира с половината подсладено прясно мляко.
В тенджерка се загрява 500 мл прясно мляко с захар. Нишестето се разбива с останалите 100 мл и сипваме в млякото. Разбърква се с тел на умерен огън, да не загори, и сваляме от котлона.
Добавя се 1 с.л. масло да се разтопи и прехвърляме в нова купа, отгоре с фолио да не хваща коричка. Оставям във фризера да се охлади по-бързо, като се наблюдава да не замръзне.
В нов съд се сипва 200 мл студено прясно мляко и се разбива с крем на прах ванилия, готов за 3-4 минути с миксер. Отделно се разбива и течна сметана и се разделя на две части.
В крем ванилия сипваме около 1/3 бита сметана, а в охладения бананов крем останалата част. Сладкарската боя на прах се сипва в супена лъжица прясно мляко и се разбърква да стане течна.
Сипва се във ваниловия крем, той е за украса. Намазва се долният блат с половината бананов крем, отгоре поръсваме настърган черен шоколад и захлупваме с втория сиропиран блат.
Само не прекалявайте със сиропа, да не стане на каша. Аз го поставих върху алуминиево фолио и след като го сиропирах с фолиото, го захлупих по-лесно. С останалия крем се измазва цялата торта и оставяме в хладилника за 30 минути.
Сипваме розовия крем в пош с накрайник и украсяваме стените на тортата. С нож се маркират пастички и се декорират с розов крем, шоколадово топче и разтопен шоколад с масло. Охлаждаме за 1 нощ в хладилника. На другия ден се нарязва на пастички, сочни и вкусни. Разкошен десерт за гости!
Коментари