Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пастички с шоколад и кафе

Пастички с шоколад и кафе

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пастички с шоколад и кафе
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
29/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6 бр.
"На бас на едно кафе, че не сте опитвали толкова сочни пастички"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • масло - 3 с.л. разтопено
  • пудра захар - 4 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • кафе - 1 ч.ч. подсладено
  • течен шоколад - 3 - 4 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците и белтъците разбиваме поотделно с по 2 с.л. пудра захар. Към разбитите жълтъци с непрекъснато разбиване прибавяме разтопено краве масло, бакпулвер, кисело мляко, ванилия и нишесте натурално.

Като разбием хомогенно, прибавяме внимателно белтъците и бяло брашно, колкото е необходимо за получаване на кейково тесто.

Готовото тесто разпределяме в малки формички за кейкчета, намазани с масло. Печем в нагрята на 170 градуса фурна до готовност. Изваждаме кейкчетата от формите и оставяме да се охладят върху скаричка.

Когато са готови сиропираме леко с кафе и намазваме със смесени и разтопени в микровълнова фурна течен шоколад (3-4 с.л. ) и краве масло (2 с.л.). Украсяваме със захарни фигурки по вкус, които леко притискаме към шоколадовата глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: