Начин на приготвяне
Жълтъците и белтъците разбиваме поотделно с по 2 с.л. пудра захар. Към разбитите жълтъци с непрекъснато разбиване прибавяме разтопено краве масло, бакпулвер, кисело мляко, ванилия и нишесте натурално.
Като разбием хомогенно, прибавяме внимателно белтъците и бяло брашно, колкото е необходимо за получаване на кейково тесто.
Готовото тесто разпределяме в малки формички за кейкчета, намазани с масло. Печем в нагрята на 170 градуса фурна до готовност. Изваждаме кейкчетата от формите и оставяме да се охладят върху скаричка.
Когато са готови сиропираме леко с кафе и намазваме със смесени и разтопени в микровълнова фурна течен шоколад (3-4 с.л. ) и краве масло (2 с.л.). Украсяваме със захарни фигурки по вкус, които леко притискаме към шоколадовата глазура.