Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Крем с кафе еспресо

Крем с кафе еспресо

ЖулиетаЖулиета
Чирак
71381104
Крем с кафе еспресо
Снимка: Жулиета
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • млечен шоколад - 100 г
  • бял шоколад - 100 г
  • прясно мляко - 500 г
  • пудра захар - 2 с.л. (по желание)
  • еспресо - 2 къси кафета
  • нишисте - 1 пакетче царевично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагаме млякото и към него прибавяме двата вида шоколад, като ги начупваме на парчета.

Приготвяме две хубави кафета къси и оставяме настрани.

Когато млякото е готово и шоколадът вече се е разтопил, добавяме захарта и кафетата.

В купичка с малко мляко разтваряме царевичното нишисте и го прибавяме към млечната смес за нашия вкусен пудинг.

Разбъркваме до готовност.

След като се охлади малко, разпределяме в подходящи купички крема с кафе еспресо.

Оставяме крема кафе в хладилник за 4-5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: