Начин на приготвяне
Първо, оставяме едно бурканче от 500 мл кисело мляко да се отцеди в тензух (може и купешко да ползвате), но имах домашно кисело мляко. След два часа киселото млякото ще се отцедило и го слагаме в купа - излиза около 100-150 мл максимум.
Нарежете зелето на тънки ленти, после режем и рулцата от раци /10 бр./ на колелца и смесваме със зелето, слагате вътре майонеза, цеденото кисело мляко, сол и бъркаме.
Взимаме чиния за сервиране и слагаме вътре от салатата, отгоре украсяваме с целите рулца, които оставихме в началото, поръсваме с червен пипер и зехтин.
Салатата с рулца от раци, зеле и майонеза става идеална салата за ракия също става и за гарнитура.