Начин на приготвяне
Сложете лед (около 150 г) в кана с вместимост 1.5 л. Нарежете на едро вътре и плодовете. Сложила съм тези, защото с такива разполагах, но много красиво би се получило, ако се добавят и други като ябълка, френско грозде, портокал.
Поръсете със захарта, сипете рома, брендито и газираната напитка. Налейте виното и в каната поставете лъжица с дълга дръжка, която да стърчи поне 4 см. Лъжицата за оригинална Сангрия трябва да е дървена.
С нея разбъркайте няколко пъти Сангрията, преди да поднесете.
*Ром и бренди може да се сложи на вкус в зависимост от това колко силна искате да бъде напитката.
Захарта също би могла да се увеличи или намали. Испанците никога не я пропускат, но ще призная, че аз понякога да, особено ако не съм използвала сода, а тоник или спрайт.
Прилагам и малък трик - вместо да слагам нормален обикновен лед, използвам кубчета от силикон или поне на това прилича - пълни са с вода и щом се извадят от фризера, се поставят директно в питието.
Така то не се разводнява, а е в същото време добре охладено и за дълго време. Разбира се, ако напитката е силничка, понякога е добре да си е с обикновен лед, за да я смекчи.
Насладете се на една разкошна лятна напитка, пълна с темперамент и очарование.