Начин на приготвяне
Готово руло с какао се нарязва на филии с дебелина по 1-1.5 см. Сипва се желатина в 30 мл студена вода и с вилица се разбърква добре.
В нов съд се разбърква кисело мляко, мед и сладко от малини. Когато желатинът се желира, се поставя в мв за секунди да се разтопи.
Леко охладен се смесва с киселото мляко и отново добре се разбърква да се получи хомогенна смес.
Бананът се нарязва на кръгчета.
В дълбока чиния или тавичка с малък диаметър се застила прозрачно фолио. По стените и дъното се нареждат кръгчета от рулото.
Заливаме с половината млечен крем, отгоре редим кръгчета банан и сипваме останалото мляко.
Завършваме с бисквити, те са за основа.
Събират се краищата на фолиото и оставяме за 4-5 часа да стегне в хладилника.
Изваждаме и тортата с рула се нарязва на парчета.
Тази торта с рула и кисело мляко е свежо, лятно и много вкусно предложение!