Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Торта Наполеон с кисело мляко

Торта Наполеон с кисело мляко

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Торта Наполеон с кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 250 г
  • кисело мляко - 250 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • водка - 1 с.л.
  • за крема
  • масло - 300 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 4 с.л.
  • ванилия - 3 пакетчета
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се приготвя, като омекналото масло се разбива с киселото мляко, добавя се водката и брашното и след като се замеси, тестото се оставя за половин час на хладно.

Разделя се на 6 части, като всяка се разточва много тънко. Пече се на 200 градуса, като преди това се боде с вилица на няколко места. След като изстинат, корите се мажат с крем, а една се натрошава на прах.

Маслото се разбива със захарта, отделно се разбиват яйцата с брашното. В яйчената смес се добавя половин чаша студено прясно мляко. Взима се по една лъжица от яйчената смес и се добавя постепенно към маслената.

Млякото се кипва и в нея на тънка струйка се излива сместа. Ври няколко минути, докато се сгъсти, сваля се от котлона, добавя се ванилията и се оставя да изстине.

След като всички кори са намазани с крем, дори и най-горната, отгоре се поръсва с натрошената на прах кора. Тортата стои в хладилник поне 10 часа, преди да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гост
гост
Сигурни ли сте че става въпрос за водКа?!
01.02.2014 12:19