Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кейк-торта с кисело мляко

Кейк-торта с кисело мляко

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Кейк-торта с кисело мляко
Снимка: marcheva14
1 / 4
06/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Искате да приготвите торта с перфектен вкус, но да не губите време в кухнята - ето го решението"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 160 г
  • яйца - 3 бр. L
  • захар - 160 г
  • брашно - 160 г
  • олио - 160 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. паста
  • лимонова есенция - 1 капка
  • лимонова кора - настъргана кора от 1 лимон
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса.

Кръгла форма с диаметър 20 см, гладки стени и без дупка по средата, добре намаслена, покрита и изтупана от брашното.

В купа с телена бъркалка се разбиват яйцата, лимоновата кора, ванилията, есенцията лимон и захарта, колкото добре да се разпенят. Добавя се брашното с бакпулвера, киселото мляко, разбърква се, следва солта и олиото/зехтина. Разбърква се добре. Получава се средно гъсто тесто.

Изсипва се във формата, заглажда се.

Пече се на 170 градуса за около 20-25 минути или до суха клечка.

Изважда се, охлажда се за около 15 мин. и се обръща. Посипва се в пудра захар.

Източник: Recipe 30

Предлагам тази рецепта на италианска обикновена кейк-торта, защото бях приятно изненадана от перфектен вкус, отличаваща се с много аромат на лимонова кора, лесна и бърза за изпълнение и не на последно място със съвсем обикновени, непретенциозни продукти, които се намират във всяка кухня. Отнема не повече от 15 минути за направа.

Лека, влажна, пухкава и много подходяща за чаша кафе или чай.

Използва се обикновено кисело мляко, може да се направи с олио или със зехтин, аз я приготвих със зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Наистина е непретенциозна и много бърза за направа! Аз я правя често и се харесва на всички!
06.04.2019 13:31
1
Покажи всички подкоментари