Начин на приготвяне
Бурата е вид прясно италианско сирене, подобно на моцарелата. Стените вътре са порести, а от сърцевината му сякаш извира сметана. Върху небцето остава добре балансиран вкус на прясно сирене, сметана и краве масло с леко кисели нотки!
Казват, че бурата е създадена от пастир от Пулия в началото на миналия век, който поради силен снеговалеж не успял да закара млякото си в града, но успял да го трансформира в това много вкусно сирене.
Измийте листата рукола и ги подсушете. Наредете ги в чиния.
В средата на чинията поставете топка бурата, разрежете я леко. Покрай сиренето наредете парчета домат и резени авокадо.
Поръсете с нарязани сурови бадеми. Подправете с лимонов сок и струйка зехтин.
Ще се изненадате колко ще ви хареса тази лесна и бърза салата с бурата и авокадо!