Начин на приготвяне
Свежите листа за салата се измиват и отцеждат хубаво. Може да се ползва микс от различни, а може и само един вид, например къдрава маруля - зелена и с тъмно червеникави краски.
Патешкият хамон се реже на много тънки ивици, но той така или иначе по принцип се продава вече филетиран обикновено. Тъй като не е лесно да се открие, може да го заместите с обикновен хамон или прошуто.
Воденичките се нарязват на парченца, ябълката също.
Гъшият или патешки дроб - микуит, или по-познато фоа гра, се реже на тънки парченца. Трябва да се нареже, докато е студен, защото иначе се размеква.
Приготвя се дресинг, като се разбъркат добре всички продукти за него. Може да се добави още от някои от продуктите, които ви харесват да преобладават.
В купа се смесват салатените листа, ако са големи, се накъсват небрежно.
Слагат се воденичките, ябълката и кедровите ядки и всичко това се овкусява с дресинга.
Салатата се прехвърля в красива купа или салатиера и отгоре се поставят небрежно парчетата фоа гра и патешки хамон.
Ако желаете, може да капнете и малко балсамова редукция върху всичко, за да контрастира още повече сладко-соленият привкус.
Добър апетит!