Начин на приготвяне
Разполовете надлъжно двата плода авокадо. Извадете костилката и издълбайте меката вътрешност с лъжица, като запазите кората.
Веднага поръсете със прясно изцедения сок от 1 лайм и намачкайте с вилица. Нека текстурата остане по-груба, а не съвсем на пюре.
Овкусете със сол, 2 лъжици зехтин, ситно скълцани листенца кориандър и малко фино настъргана кора от лайма.
Накълцайте на едро руколата и добавете към авокадото.
Разбъркайте добре и напълнете със сместа корите на плода във форма на лодки. Ще сервирате полезната зеленчукова салатата директно в тях за по- красив и ефектен вид.
Нарежете на четвъртинки чери доматите (ако са много малки, само ги разполовете).
Овкусете ги само със зехтин и сол и сложете в чинийките - черупки от авокадо.
Поръсете с още малко зехтин и накълцани листенца рукола и украсете с червените листа от лоло росо.
Сервирайте по две половинки от салатата за една порция. От тези продукти ще имате точно две леки салати, които дори може да се хапват и под формата на разядка с препечено хлебче.
Важно: Използвайте хубав и ароматен зехтин за специалната салата с авокадо и чери домати.