Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с яйца и сирене на тиган

Пълнени чушки с яйца и сирене на тиган

Пълнени чушки с яйца и сирене на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Страхотна лятна гозба с чушки Сиврия, която непременно трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. сиврия
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - сух
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете страничен разрез от едната страна на чушките Сиврия по дължина.

Почистете ги внимателно от семенната част.

Подсушете ги с домакинска хартия.

Натрошете сиренето и прибавете разбитите яйца.

Добавете галетата и разбъркайте до еднородност.

Напълнете чушките с плънката.

Наредете ги в дълбок съд за пържене с капак. Поръсете ги с олио.

Сложете съда на котлона.

След като пълнените чушки добият златист цвят от едната страна, внимателно ги обърнете, за да се изпържат и от другата.

Чушките са готови, когато омекнат и ципичката започне да се отделя.

Готовите пълнени чушки на тиган поръсете по желание със счукан чесън и сух копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: