Начин на приготвяне
Почистете измитите и изтърбушени чушки от семената и запазете дръжките за капачета. Посолете всяка чушка от вътре с по 1 щипка сол и оставете настрани.
В купа разбийте яйцата с вилица, нарежете перата лук на ситно, а домата обелете и нарежете на кубчета, добавете ги към яйцата.
Натрошете сиренето с вилица (така натрошено сиренето, остава на по-големи парчета), добавете го към сместа и разбъркайте добре.
Сместа трябва да е гъста (не течна), ако е нужно добавете още сирене и напълнете осолените чушки, поставете капачетата им.
Нагрейте скарата и подредете пълнените чушки отгоре, печете от всички страни до омекване (изпичане) на пипера (моите се изпекоха за около 30 минути и са леко хрупкави).
Разбъркайте киселото мляко и посолете на вкус, добавете настърганите на ситно ренде скилидки чесън и разбъркайте. Подредете и залейте чушките със соса.
Невероятно вкусни, леко хрупкави и здравословни чушки без грам мазнина!
Пълнените чушки със сирене и яйца на скара са готови.
Коментари