Начин на приготвяне
Замесете тесто от изброените продукти и оставете да втаса.
Разделете тестото на топки, които са по 300 г. Моето тесто се получи около 2200 г.
Всяка топка разточвате на тънка кора, която може да е правоъгълна или обла, без значение формата.
Намазвате обилно с масло и поръсвате обилно със сирене. Навивате на рехаво руло и усуквате леко в две различни посоки.
Готовите рулца банички подредете в тавата от печката на разстояние върху хартия за печене, намазана с масло или олио.
Оставете да удвоят обема си след което намажете с разбит жълтък, поръсете със семена по избор и печете в загрята фурна на 170 градуса.
След изваждане намажете XXL баничките с масло.
Любима закуска - пухкави банички, ухаещи на масло и сирене!
Добър апетит!