Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Най-апетитните миди с ориз

Най-апетитните миди с ориз

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Най-апетитните миди с ориз
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
22/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Добра заявка за ястие с миди и ориз - не мислите ли"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч
  • миди - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • вода - 4 ч.ч.
  • доматен сос - 200 мл
  • олио
  • магданоз
  • копър
  • девесил
  • бахар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с необеления чесън и ориза.

Добавят се сол, бахар и девесил и оризът се прехвърля в тава.

Залива се с 4 чаши вода и се пече във фурната на 180 градуса.

Петнайсет минути преди оризът да е сготвен, се изваждат от фурната и към него се добавят доматеният сос, копърът и магданозът и мидите с черупките.

Тавата се завива с фолио, за да не изгорят мидите с ориз, и ястието се допича още 15 минути.

След като е готово ястието, най-апетитните миди с ориз се оставя за 10 минути завити във фолиото, преди да се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: