Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Сотирани люти чушки в сладко-кисел сос

Сотирани люти чушки в сладко-кисел сос

Сотирани люти чушки в сладко-кисел сос
Снимка: Илиана Балканска
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
"Изкушението идва при вас и вие искате да му се отдадете, кога пак ще ви почерпят с такива върховни чушки все пак"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг люти
  • зехтин - 2 с.л.
  • моркови - 200 г
  • целина - 3 стръка
  • чесън - 3 големи скилидки
  • За горещата марината
  • оцет - 700 мл
  • захар - 700 г
  • сол - 100 - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме чушките от дръжките. Нарязваме морковите, целината и чесъна на малки парчета.

Сгорещяваме зехтинa в дълбок тиган. Добавяме чушките и сотираме на висока температура 5-6 минути. Прибавяме останалите зеленчуци и готвим още 8-10 минути.

За маринатата сипваме оцета и захарта в тенджерка. Слагаме на котлона да заври. Добавяме солта и разбъркваме.

Разпределяме топлите люти чушлета в буркани и заливаме с горещата марината.

Затваряме добре бурканите и обръщаме с капачките надолу.

Оставяме ги така да изстинат.

След това прибираме маринованите люти чушки на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: