Загрейте тиган на котлон и излейте оцета, след което прибавете захарта. Бъркайте, докато захарта се разтвори. След това прибавете солта и кетчупа при непрекъснато бъркане.
Най-накрая добавете разтвореното нишесте и бъркайте, докато заври.
Правих го този сос, но кетчупа е малко и не прилича на сладко - кисел сос
30.01.2024 14:33
1
Анонимен
Аз пък си сложих 50 мл. манов мед и 10 мл. оцет и ги разбърках в продължение на 1 мин :) и се получи най вкусния сладко-кисел сос :)
24.01.2022 01:49
5
Tsura Encheva
Получи се голям бълвоч, който няма нищо общо с китайския сладко-кисел сос. Жалко за продуктите.
02.05.2020 13:17
4
1
Юлия Начева
Подходящото нишесте е царевично , пшеничното е добро само за сладки кремове и пудинги .
25.10.2016 13:27
2
никнай
Няма такованещо като "нишесте - обикновено". Има царевично, оризово и картофено ( това са най-разпространените и използваните).
В китайската кухня за очудване се използва картофеното.
След като си "Мастър Шеф" трябва да го знаеш и да даваш точната информация на обикновеният потребител - недопустимое да забравиш да дадеш данни за грамаж.
Ако незнаеш колко е грамажа можеш спокойно да напишеш " добавете разтвореното нишесте до получаване на желаната от вас гъстота".
26.02.2016 21:44
12
2
косьо
test - просто проверявам дали е вярно, че ако имам дори един знак на латиница, коментарът ми няма да бъде публикуван.
29.01.2016 14:08
3
1
Покажи всички подкоментари
ana
kakvo e nisheste
19.02.2015 22:18
5
Ванеса Мял
Аз работя в един голям китайски ресторант в Англия.20 литра оцет 20кила захар в една голяма тенджера(нали голяма) Мисля че слагаха сос ,,иелол би н(нали коментарите се пишат на кирилица и не съм сигурен че ще ме разберете,щото явно сте националисти и не признавате латиница),,.Ако науча подробности ще пиша
26.02.2014 11:27
1
9
1
Покажи всички подкоментари
нела
не разбрах колко нищесте
11.10.2013 21:54
6
5
ЕЕл
Аз пък слагам само 100 мл оцет. Захарта съм я намалила наполовина и добавям 2 супени лъжици мед.
09.05.2013 16:11
2
2
Веселина Стоянова
Само бих препоръчала да се добави и вода малко повече от вложения оцет. Аз прибавям брашно вместо нишесте.
13.04.2013 18:54
7
1
Svetla
нишестето е без мирис и вкус,царевично,една и половина чаена лъжичка е достатъчно,но оцета е много 200 гр.става кисело много,правете го с 100-150..
Коментари
В китайската кухня за очудване се използва картофеното.
След като си "Мастър Шеф" трябва да го знаеш и да даваш точната информация на обикновеният потребител - недопустимое да забравиш да дадеш данни за грамаж.
Ако незнаеш колко е грамажа можеш спокойно да напишеш " добавете разтвореното нишесте до получаване на желаната от вас гъстота".