Домашни солети с чубрица

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53
254
301
136
09/08/2019
"Всички деца обичат солети, но тези ароматни домашни солети ще допаднат и на възрастните "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 669
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • брашно - около 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 1 пак или прясна мая, 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - около 200 мл, хладка
  • олио - около 100 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сусам
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се слага маята, захарта, супена лъжица брашно и хладката вода. Разбърква се добре и се оставя да се активира маята.

През това време брашното се пресява и се слага солта в него. Яйцето се разбива и го добавя в съда с брашното, слага се и активираната мая и олиото. Омесва се меко тесто.

Ако е необходимо при омесването се добавя още брашно. Готовото тесто се оставя да почине около 30 до 40 минути.

След това тестото се разделя на равни по големина топчета. Всяко топче се разточва на кора с дебелина по-малка от 0. 5 см. Реже се тънки ленти, които се усукват.

Отгоре се поръсват със сусам, сол и чубрица, може и някакви други семена. Аз ги мажа и с цяло разбито яйце преди поръсването.

Подреждат се солетите в тава, застлана с хартия. Пекат се около 10-15 мин на 180 градуса с вентилатор.

По желание чубрицата /1 ч.л./ може да се сложи в тестото и да се добави 1-2 с.л смлени домати.

Изискана стъклена фруктиера Tandis - 26 см-16%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Изискана стъклена фруктиера Tandis - 26 см
7.50 лв.
6.30 лв.
Виж ››

Чудесен аксесоар, стилен подарък или просто практична стъклена фруктиера - изборът оставяме на вас, ние гарантираме за качеството.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
йорданка
йорданка
25.11.2019 17:52
Браво, бебчо ще хапва истинска храна!
0
0