Домашни солети с чубрица

К.ГеоргиеваК.ГеоргиеваЧирак53121
09/08/2019
"Всички деца обичат солети, но тези ароматни домашни солети ще допаднат и на възрастните "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 172
  • Преглеждания за месеца2024
  • Преглеждания за седмицата389
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - около 350 г
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 1 пак или прясна мая, 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • вода - около 200 мл, хладка
  • олио - около 100 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сусам
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се слага маята, захарта, супена лъжица брашно и хладката вода. Разбърква се добре и се оставя да се активира маята.

През това време брашното се пресява и се слага солта в него. Яйцето се разбива и го добавя в съда с брашното, слага се и активираната мая и олиото. Омесва се меко тесто.

Ако е необходимо при омесването се добавя още брашно. Готовото тесто се оставя да почине около 30 до 40 минути.

След това тестото се разделя на равни по големина топчета. Всяко топче се разточва на кора с дебелина по-малка от 0. 5 см. Реже се тънки ленти, които се усукват.

Отгоре се поръсват със сусам, сол и чубрица, може и някакви други семена. Аз ги мажа и с цяло разбито яйце преди поръсването.

Подреждат се в тава, застлана с хартия. Пекат се около 10-15 мин на 180 градуса с вентилатор.

По желание чубрицата /1 ч.л./ може да се сложи в тестото и да се добави 1-2 с.л смлени домати.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар