Начин на приготвяне
За тези хрупкави гризини брашното и бакпулверът се разбъркват добре в голяма купа. Образува се кладенче.
Течната смес се приготвя в по-малък съд, като последователно се добавят и разбъркват посочените съставки.
Сместа се разбърква до пълно усвояване на захарта и солта.
Течността се изсипва в кладенчето. Омесва се меко тесто, без да се добавя допълнително брашно.
От полученото тесто се отчупват малки топчета с големината на орех и се търкалят между дланите на ръцете до получаване на тънки масури.
Така оформените домашни солети се редят в тава, постлана с хартия за печене. Намазва се със зехтин и се поръсва с подправки на прах.
Вкусните домашни солети се пекат до леко зачервяване в предварително загрята фурна на 180 градуса по Целзий.