Начин на приготвяне
Обелете и настържете тиквата на едро ренде. Може да ползвате и замразена тиква, както аз в случая.
Вземете две кори за баница и ги поставете една върху друга. Намажете с олио.
Разпределете 1/5 от настърганата тиква равномерно навсякъде. Поръсете с две супени лъжици захар, малко едро смлени орехи, канела и стафиди. Навийте на руло откъм широката част на корите и завийте на охлюв.
Подмажете тава (30 см) с малко олио. Сложете в центъра първата навита кора. Продължете по същия начин и с останалите кори.
Разтопете маслото и намажете с него тиквеника.
Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути, до приятен загар.
След като извадите от фурната, напръскайте тиквеника с малко студена вода и го завийте с памучна кърпа.
Щом се охлади напълно поръсете с пудра захар и сервирайте.