Начин на приготвяне
Изваждаме хека от фризера и го нарязваме на парчета.
Поставяме хека в купа, като към нея прибавяме червен пипер, солта, ригана и зехтина.
Марината, която се получи при смесването на изброените продукти, я изсипваме върху рибата.
Оставяме така за около 4 часа.
В съд си счукваме яйцето и го разбиваме.
Брашното го поставяме в чиния.
След изтичане на времето си вземаме парчетата риба, като я потапяме през разбитото яйце и след това през брашното.
В изсипваме олиото, което трябва да е повече, и оставяме да се загрее добре.
След като и олиото е готово, поставяме парчета и пържим, като обръщаме и от другата страна вкусната пържена риба.
Когато извадим, поставяме върху хартия маринования пържен хек.