Начин на приготвяне
Всяка кора се маже с разтопено краве масло и се нагъва на хармоника. След това корите се редят в кръг в намаслена тава.
Оставете малко място между корите. Пече се в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 °C за десет минути.
През това време се прави кремът. Жълтъците, захарта и брашното се разбиват с една част от прясното мляко. След това се добавя останалото мляко и ванилията. Отново се разбива и се изсипва в тенджерка.
Добавя се маслото и се слага на котлона. Бърка се, докато сладкарският крем се сгъсти леко, трябва да е като боза. В никакъв случай не бива да е по-гъсто, защото няма да се разлее.
С тази смес се заливат изпечените кори, като гледате да е равномерно. След това се слага във фурната и се пече още 10 минути.
Готовата крем пита се оставя да изстине и накрая се поръсва с пудра захар.
Желая ви сладки мигове с тази крем пита от детството.
Споделено от: Вкусни рецепти с Валерия