Начин на приготвяне
Празът се нарязва на колелца и се задушава в малко зехтин, докато слегне.
Яйцата се разбиват с киселото мляко, олиото, маслото. В отделна купа се приготвя плънката от сиренето, което се натрошава и смесва с яйцето, задушения праз и лъжицата кисело мляко.
Всяка кора се маже с течната смес. Две по две страните се събират в центъра и се поставя 1-2 с.л. от плънката, завива се с краищата на кората.
Обръща се баничката с праз и се нареждат в тава с хартия за печене. Намазват се с остатъка от течната смес.
По желание се поръсват със семена от мак.
Пече се турска баница с праз на 180 °C в предварително загрята фурна около 30 мин до приятен златист загар.
Вижте още и как да замразите кори за баница и на колко градуса е най-добре да печете баница.
Коментари