Яйчена салата с картофи и майонеза

12/08/2019
"Богата яйчена салата за мезе, за гарнитура, но най-вече за душата "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 339
  • Преглеждания за месеца884
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. сварени
  • картофи - 2 бр. големи, сварени
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • риба тон - 100 г от консерва
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За домашна майонеза
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 200 мл. или зехтин
  • лимонов сок - 1 с.л. или оцет
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа настържете на едро ренде обелените картофи и яйцата. Към тях прибавете краставичките, нарязани на ситни кубчета, накълцания магданоз и отцедената риба тон. Подправете със сол и черен пипер.

Направете си домашна майонеза, с която ще объркаме салатата, за да я завършим.

За нея чукнете яйцето във висок и тесен съд. Сложете половината олио, щипка сол и лимонов сок.

Позиционирайте пасатор на дъното на съда и без да го мърдате включете уреда. Когато за секунди видите, че отдолу сместта побелява, наливайте на тънка струйка останалото олио и изтегляйте много бавно пасатора нагоре до цялостното емулгиране на сместта.

Майонезата е готова. Сложете я при всичко останало и разбъркайте.

Охладете яйчената салата и поднесете.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар