Крокети от тиквички на фурна

13/08/2019
"Хрупкави, но не пържени, крокети, но не от картофки - може ли да познаете какво сме готвили днес "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 923
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука и чесъна и ги изпържете за 8 минути в маслото и зехтина при умерен огън.

2. Добавете тиквичките небелени и нарязани на малки кубчета. Сложете сол и черен пипер и запържете и тях при периодично разбъркване.

3. Сипете наведнъж брашното и бъркайте 2 минути, след това налейте на тънка струйка млякото.

Разбивайте с телена бъркалка, докато сместта се хомогенизира и няма парцали от брашното. Сложете индийското орехче и гответе 10 минути до получаване на гъст и гладък бешамел с тиквички.

Ако не ви харесва да усещате парченца тиквичка в крокетите, може да пасирате докато е гореща сместа.

4. Сипете в купа и покрийте със стреч фолио, така че да прилепва по сместта плътно, с това ще избегнете да ви се образува коричка.

5. Когато бешамелът изстине напълно го приберете в хладилник за няколко часа- поне 4-5, за да стегне достатъчно.

6. За да оформите крокетите взимайте в ръка от сместа - толкова, колкото като затворите шепа да не излиза. С намачкване, без да притискате много през цялото време, правете заоблени продълговати кюфтенца. Ако ви лепне неприятно, след всяка крокета мокрете дланите си.

7. Овалвайте първо в брашно, после в яйце и накрая в галета. Подреждайте готовите в тавичка покрита с хартия за печене.

8. Поръсете крокетите от тиквички със зехтин и пъхнете в предварително загрята на 250 градуса фурна. Важно е температурата да е много висока, в противен случай ще се разпукат и сместта отвътре може да се разлее.

Все пак крокетите по принцип се пържат за кратко в много сгорещено олио и така стават винаги перфектни. Но в този вариант, на фурна са по-здравословни и пак стават прекрасни, стига да спазим това условие на печене.

Когато видите, че са леко порозовели значи са готови и можете да ги поднесете топли със любим сос.

Добър апетит!

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар