Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна баница с препечена юфка

Млечна баница с препечена юфка

Млечна баница с препечена юфка
Снимка: Кулинарна мрежа
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Онази млечна баница, с която сме израснали, някак стана още по-вкусна и ароматна, когато си я направихме сами"

Необходими Продукти

  • юфка - 1 пак. домашна, препечена
  • яйца - 6 бр. домашни малки
  • прясно мляко - 1 л
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 60 - 70 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам фурната на 170 градуса и в тавичка изсипвам пакета с юфка и кравето масло.

Запичам още малко юфката до хубаво покафеняване, като периодично разбърквам.

След това добавям сместа от яйца, захар, прясно мляко и ванилия.

Пека до готовност!

Източник на тази уникална Млечна баница е Veselina Dimitrova от Българските ястия и рецепти!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: