Начин на приготвяне
Първо, направете крема, защото трябва да е напълно изстинал за баницата.
В тенджера сложете 400 мл от прясното мляко и захарта. Изчакайте да се разтопи захарта и изключете. Не трябва да завира.
В купа счупете двете яйца. Добавете брашното, ванилията и останалото количество мляко. Разбъркайте с тел до гладка смес. Смесете яйцата с млякото на тънка струйка, като бъркате непрекъснато.
Върнете на котлона, изчакайте да заври и сгъсти. Изключете и добавете кравето масло. Разбъркайте, докато се разтопи.
Прехвърлете в керамична дълбока купа. Покрийте крема плътно със стреч фолио. Така ще се запази и няма да образува коричка. Оставете да изстине напълно.
Разтопете кравето масло. С помощта на силиконова четка, намажете тава с размери 26 см. Сложете две кори на дъното. Вземете една кора, поръсете с малко краве масло. Сложете 1-2 с.л. от изстиналия вече крем и съберете на хармоника. Завийте след това на розичка и поставете в тавичката.
Постъпете по същия начин и с останалите кори. Разпределете ги в тавичката, като ги поразтворите малко.
Включете фурната на 170 градуса и печете до порозовяване на млечната баница. Изключете и извадете от фурната. Оставете да изстине.
Направете заливката, като счупите яйцата в купа и налеете половината мляко. Разбийте с тел. Добавете останалото мляко, захарта (бяла и кафява) и ванилията.
Залейте турска млечна баница. Върнете във фурната на 180 градуса до готовност.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за турски бюрек, вкусна турска баклава или това сочно турско реване.
*По желание може да поръсите с пудра захар.
Коментари