Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Турска млечна баница

Турска млечна баница

Турска млечна баница
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Ако ще ни будите рано сутрин за работа, нека да е с усмивка и парче Турска млечна баница"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 10 бр.
  • краве масло - 70 г
  • за заливката
  • прясно мляко - 800 мл
  • кафява захар - 100 г
  • бяла захар - 100 г
  • ванилия
  • яйца - 4 бр.
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 3 - 5 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - бучка
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, направете крема, защото трябва да е напълно изстинал за баницата.

В тенджера сложете 400 мл от прясното мляко и захарта. Изчакайте да се разтопи захарта и изключете. Не трябва да завира.

В купа счупете двете яйца. Добавете брашното, ванилията и останалото количество мляко. Разбъркайте с тел до гладка смес. Смесете яйцата с млякото на тънка струйка, като бъркате непрекъснато.

Върнете на котлона, изчакайте да заври и сгъсти. Изключете и добавете кравето масло. Разбъркайте, докато се разтопи.

Прехвърлете в керамична дълбока купа. Покрийте крема плътно със стреч фолио. Така ще се запази и няма да образува коричка. Оставете да изстине напълно.

Разтопете кравето масло. С помощта на силиконова четка, намажете тава с размери 26 см. Сложете две кори на дъното. Вземете една кора, поръсете с малко краве масло. Сложете 1-2 с.л. от изстиналия вече крем и съберете на хармоника. Завийте след това на розичка и поставете в тавичката.

Постъпете по същия начин и с останалите кори. Разпределете ги в тавичката, като ги поразтворите малко.

Включете фурната на 170 градуса и печете до порозовяване на млечната баница. Изключете и извадете от фурната. Оставете да изстине.

Направете заливката, като счупите яйцата в купа и налеете половината мляко. Разбийте с тел. Добавете останалото мляко, захарта (бяла и кафява) и ванилията.

Залейте турска млечна баница. Върнете във фурната на 180 градуса до готовност.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за турски бюрек, вкусна турска баклава или това сочно турско реване.

*По желание може да поръсите с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#266993
Потребител#266993
Страхотна е! Повторих я почти веднага :)
12.12.2020 20:38
2