Начин на приготвяне
Ползва се тавата на самата печка. От корите се правят 6 рула щрудел. Всяко руло се прави от 3 бр. кори.
Всяка от тези кори се намазва с четчица с много малко от олиото и се поставят 3-те броя кори една върху друга.
Настъргва се на едрото ренде 1 ябълка и се поръсва с 2 или 3 с.л. захар. Завива се на хлабаво руло откъм късата страна.
Рулата се слагат в тавата върху хартия за печене и се намазват отгоре с олио.
Щруделът с ябълки се пече в предварително загрята на 170-180°C фурна за 30-35 минути до зачервяване.
Готовият вкусен ябълков щрудел се поръсва с пудра захар.
Ако рецептата ти харесва, опитай и класическия виенски щрудел или нашата сочна баница с ябълки.
Коментари