Натурален сироп от малини

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф77423610371
12/08/2019
"Това не е сироп, това е истински еликсир, който е най-вкусен, изваден леден от фризера "
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо519
  • Преглеждания за месеца518
  • Преглеждания за седмицата186
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • малини - 1.8 кг
  • захар - 1 кг
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч., минерална
  • лимони - 1/2 бр., сокът от плода
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За целта използваме добре узрели плодове.

Почистваме малините от дръжки и измиваме в гевгир под течаща студена вода.

Отцедените и още мокри плодове изсипваме в стъклен съд / йена глаз тавичка с високи стени.

Посипваме ги с пудра захар и вода с изцеден лимонов сок, за да запазят цвета си.

Покриваме съда със стреч фолио и го поставяме в хладилник за 48 часа.

На няколко пъти разбъркваме с дървена лъжица плодовете, като не е проблем да нарушим тяхната цялост.

Преди да ги поставим в сокоизстисквачката, плодовете трябва да са оставени на стайна температура за няколко часа.

Тогава отцеждаме събралия се в тавичката сироп.

Останалите плодове поставяме в машината и изцеждаме сока им.

Към полученото количество прибавям същото количество захар и разтворена лимонена киселина.

Загряваме за кратко на умерена температура, за да се разтвори захарта и отстранявам съда от котлона.

Колкото по-малко сиропът претърпява термична обработка, толкова повече ще се запазят ценните витамини, антиоксиданти и фибри в него.

Сиропа затваряме в чисти и сухи бутилки, които съхраняваме на тъмно и хладно.

Най-добрият вариант е да ги налеете в шишенца от 500 мл. и да съхранявате във фризер.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар