Лека сладоледена торта

Мария СимоваМария СимоваГуру110857104913
15/08/2019
"Лятото внимаваме много какво хапваме, затова залагаме на по-леките десерти - линия пазим "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо455
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • белтъци - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 140 г ситна
  • сладолед - 500 г ванилов
  • бисквити орео - - 110 г OREO crunchies dipped
  • сметана - 200 мл течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със солта, постепенно добавяйте захарта и бъркайте до получаване на гъст белтъчен крем.

В тава, постлана с хартия за печене, с помощта на лъжица, разпределете сместа на малки (колкото 1 с.л.) безформени купчинки.

Поставете тавата в предварително нагрята на 100 градуса фурна и печете за около 90 минути, като през последните 30 минути се сушат в топлата фурна, оставете да се охладят.

Разбийте сметаната на пухкав крем, една по една натрошете охладените белтъчени топки (целувки) в сметаната и разбъркайте бавно с шпатулата.

Извадете сладоледа от фризера 30 минути, преди да приготвите тортата, за да поомекне, като го начупите на парчета. В блендер смелете бисквитите Орео и го прибавете към сладоледа, разбъркайте внимателно с шпатула.

В форма за торта, постлана със стреч фолио, разпределете половината от сметановия крем. След което разпределете сладоледената смес, без да притискате с лъжицата, и накрая останалата половина сметанов крем.

Завийте формата със сладоледената торта със стреч фолио и поставете във фризера за не по-малко от 6-7 часа.

Отстранете стените на формата, като леко ги затоплите със сешоар, отгоре поръсете леката сладоледена торта с какао, нарежете на парчета и сервирайте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар