Начин на приготвяне
В купичка разбъркайте 50 мл мляко и нишестето.
В тенджера сипете захарта и останалото мляко, разбъркайте и сложете на котлон.
След като млякото заври, добавете разбърканото нишесте и варете за около 3-5 минути.
Прецедете сместа през цедката, охладете и приберете в хладилника за минимум 1 час.
Разбийте сметаната, добавете охладената смес и разбъркайте с шпатула.
Сипете сладоледената смес в машината за сладолед за около 30-40 мин.
След 10-15 минути добавете сиропа Мента и накълцания шоколад.
Прехвърлете домашен ментов сладолед с шоколад в подходящ съд и сложете във фризера за около 2 часа.
Ако ти харесва рецептата, опитай и предложенията ни за шоколадов сладолед или вкусна домашна мелба.
Коментари