Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Веган гювеч с картофи, чушки и патладжани

Веган гювеч с картофи, чушки и патладжани

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8249k5k5k8
Веган гювеч с картофи, чушки и патладжани
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
17/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Веган зеленчуков гювеч, за който даваме мило и драго - препоръчваме го с две ръце"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - 4 - 5 с.л. (олио)
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • копър
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете всички зеленчуци.

Патладжана поръсете с малко сол и го сложете в гевгир за 30 минути, за да отпусне горчивият си сок. След това го измийте.

На дъното на глинен съд (йенска тенджера) сложете първо лука и морковите. Върху тях наредете последователно тиквичката, чушките, патладжана и накрая картофите.

Нарежете магданоза, копъра и джоджена и поръсете равномерно навсякъде.

Между всеки ред зеленчуци слагайте и по една скилидка чесън, нарязана на дребно.

Затоплете 1 чаша вода и разтворете в нея 1 ч.л. сол. Прибавете останалите подправки (червен и черен пипер, пушен пипер) разбъркайте и залейте гювеча.

Накрая добавете зехтина (олиото) и покрийте с капак или алуминиево фолио.

Сложете гювеча да се пече в студена фурна, която включете на 200 градуса.

Времето за печене на зеленчуковия гювеч е около 60 минути, до готовност на зеленчуците. Ако използвате глинен, ще ви е необходимо малко повече време.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: