Начин на приготвяне
Една манджичка, подходяща за бебета и по-големи деца.
Измиваме и печен капията във фурната на 200 градуса за половин час и гледаме, да не люто, че е много важно.
След като се изпекат, ги слагаме в една малка тенджера и затваряме капака - така задушени по-добре се белят.
След като сме изчакали малко, белим пипера, изчистваме семките хубаво, и пасираме с пасатор.
Взимаме една малка тенджера, слагаме ориза и водата вътре и чакаме оризът да набъбне, след това добавяме пасирания червен пипер, сол и бъркаме.
Чакаме да изстине малко, сервираме с кисело мляко и поръсен магданоз, че само тази подправка е позволена за деца и бебета, когато са малки.
Препоръчителна възраст за консумация на тези чушки с ориз за бебе е 9-10 месеца - може и без кисело мляко, ако имат непоносимост.
От дозата излизат около два малки буркана ориз с чушки, може половината да замразите във фризера за по-напред.