Начин на приготвяне
Измийте добре месото и го сложете в тенджера с вода. Сложете тенджерата на котлона, прибавете хималайската сол и сложете да се вари.
Измийте, обелете и нарежете морковите, чушките и лука. Добавете ги към месото и разбъркайте.
Варете до готовност на месото. След като е сварено, го извадете и го нарежете или накъсайте на малки късчета.
Преди да върнете месото в тенджерата, добавете в нея маслото, вземете пасатор и пюрирайте зеленчуците.
Върнете нарязаното месо в тенджерата. Ако бебето ви хапва все още гладко пюрирана храна без парченца, тогава минете през блендер или с пасатора пюрирайте и бебешката каша.
В паница с малко вода смесете брашното. Разбъркайте, да няма бучки, и го добавете към кашата, за да се сгъсти. Разбъркайте, изсипете, за да изстине, и поднесете на малкия човек пиле каша за бебе.
Вижте още колко месо да слагаме в бебешкото пюре, както и от кой месец да даваме кисело мляко на бебето.